top of page
  • Obrázek autoraAGRO CS a.s.

Přírodní pěstování zeleniny

Moje zahrádka, to je mé království. Místo, které je vždy zalité sluncem. A také místo, kde roste to nejlepší ovoce a zelenina na světě! Tak proč ji zatěžovat zbytečnou chemií? Příroda si poradí sama, jen za své dary občas potřebuje něco zpátky, a to jí Agro NATURA ráda poskytne. Zcela přírodně, šetrně a tak, aby dělala radost mně i příštím generacím.

Půda v biozahradě


Půda je pro každého pěstitele základ. Do půdy nepřidávejte žádné chemické látky - ty by půdu zamořovaly a omezovaly by půdní organismy. Pokud nevlastníte vhodnou půdu k pěstování, Agro NATURA má pro vás několik druhů substrátů - umí výborně hospodařit s vodou, netrpí přesycháním a obsahují startovací dávku hnojiva pro první 3 - 4 týdny. Můžete využít univerzální substrát pro celou zahradu, v případě pěstování plodové zeleniny byl vyvinut přírodní substrát pro rajčata, papriky a okurky.


Klíč k úrodnosti půdy


Nejdůležitějším organickým materiálem k zúrodňování půdy je kompost a uleželý chlévský hnůj. Oba výrobky můžete dnes již zakoupit hotové. Na rozdíl od původní formy neobsahují klíčivá semena plevelů. Pro přihnojování vyzkoušejte Agro NATURA přírodní hnojiva se speciálním složením přímo pro různé druhy rostlin - rajčata a papriky, okurky či kořenovou zeleninu. Často jsou obohacená o další účinné přírodní složky. Například hnojiva v krabicích mají ve svém složení navíc sladové klíčky s vysokým obsahem fytohormonů urychlujících tvorbu kořenového systému.

Příroda to dobře vymyslela


Pro omezení i likvidaci savých škůdců byl vyvinut kontaktní přípravek Rock Effect; jeho účinnou složkou je olej ze semen indického stromu Pongamia pinnata. Působí výborně na mšice, molice, svilušky i třásněnky. Nejčastější chorobou zeleniny jsou různé druhy pravých plísní – bramborová, okurková, cibulová aj. Při jejich omezování vám pomůže Bylinková směs na plísně. Jde o voňavou směs mletého hřebíčku a skořice, která se louhuje ve vodě. Výluh pak aplikujte snadno postřikem na cílové rostliny – rajčata, brambory, papriky, okurky, révu apod. Novinkou letošního roku je směs skořice a mydlice, Bylinková směs na svilušky. Výluh pomůže s omezením těchto malých „pavoučků“ (roztočů) třeba na okurkách.


36 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page