top of page
  • Obrázek autoraAGRO CS a.s.

Přesvědčte se, že je přítomen draslík

Květiny zazimované, listí shrabané a trávník ošetřený. Teď je řada věnovat se okrasným dřevinám, pokud nějaké máte. Čím více se zahradě věnujete teď, tím méně práce vás čeká na jaře. Nejen růže a hortenzie vyžadují na podzim vaši pozornost. Cypřišky, túje, buxusy, rododendrony, rybíz, azalky i skalničky si zaslouží podzimní péči.



Ještě před nástupem prvních přízemních mrazíků je dobré stromky a keře přihnojit podzimním hnojivem (to se týká i ovocných keřů a živých plotů). Správné hnojivo poznáte bezpečně podle vysokého podílu draslíku a minimálního obsahu dusíku. Draslík je důležitý pro vyzrávání rostlinných pletiv a zpevnění dřevních částí. Pokud hnojivo obsahuje navíc i hořčík, pak je ideální pro jehličnany, protože působí jako prevence proti reznutí a opadu jehličí.

Naše tipy

Na trhu najdete hnojiva jak v krystalické, granulované, tak v kapalné formě. Při výběru záleží pouze na tom, jaký způsob aplikace vám vyhovuje víc a jak velkou máte zahradu, rsp. kolik zeleně chcete přihnojit. Například podzimní hnojivo pro jehličnany v 2,5kg balení vystačí na 125 m2 plochy, aplikuje se rozhozem okolo kmene a lehce se zapracuje do půdy. Pokud preferujete aplikaci zálivkou, použijte KRISTALON Podzim. Jednu odměrku nasypte do 5l konve s odstátou vodou, zamíchejte a takto připravenou hnojivou zálivku nalijte k rostlinám. Hnojení zálivkou musíte použít například na skalku, pod kterou máte mulčovací textilii.


Když už jsme u toho mulčování…

Pokud chcete udělat pro svou okrasnou zahradu maximum, přihrňte kolem kmene mulčovací kůru nebo štěpku, čímž vytvoříte tepelnou izolaci a mráz nepronikne tak hluboko do vnitřních struktur dřevin, které musejí přečkat teploty i hluboko pod bodem mrazu.


30 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page