top of page
  • Obrázek autoraAGRO CS a.s.

Pro krásné pokojové rostliny bez mušek!

Obtěžují vás často malé černé mušky, které poletují kolem květináčů s pokojovými rostlinami a vyskytují se zde ve velkých hejnech? Nezoufejte, máme pro vás řešení v podobě FLORIA Kapalného hnojiva na pokojové rostliny, které chrání i proti muškám zvaných smutnice.

A jak se vůbec do interiéru dostanou? Smutnice si přineseme většinou se substrátem, kam se dostaly perforací pytle (malé dírky na pytli) nebo se samotnou rostlinou z obchodu. Za krátkou dobu můžeme pozorovat první mušky, poletující v těsné blízkosti rostliny; mnohdy si jich ani nevšimnete, neboť se drží v blízkosti substrátu a barevně s ním splynou. Přítomnost mušek se pozná také podle žlutých lepových desek. Mušky jako takové nijak zvlášť neškodí, ale pokud se rozmnoží, skutečnou hrozbou jsou pak samotné larvy, které se živí odumřelými kořínky a můžou vážně poškodit rostlinu.


Abyste zamezili rozmnožení, nechte zcela vyschnout substrát, larvy si totiž hoví ve vlhkém prostředí a sucho je zahubí. Pomůže, pokud povrch substrátu zaplníte centimetrovou vrstvou kamínků nebo perlitu, aby necítily "vůni" substrátu, navíc do suchého prostředí nebudou klást vajíčka.

My vám však přinášíme tip v podobě kapalného hnojiva pro všechny doma pěstované rostliny s obsahem unikátních aromatických látek, jenž omezují výskyt těchto "otravných" mušek v interiéru a navíc dodáte vaší rostlině potřebné živiny. Po několika aplikacích hnojiva dojde k jejich úplnému vypuzení z interiéru. Abyste se nemuseli obávat další invaze mušek, používejte výrobek již jen preventivně, a to 1x za měsíc. Toto jedinečné hnojivo také omezuje tvorbu nevzhledných plísní na povrchu substrátu a navíc příjemně provoní váš interiér vůní pomeranče.


Více o výrobku na: www.floria.cz.

206 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page