top of page
  • Obrázek autoraAGRO CS a.s.

Dlouhověké jarní krásky

O první barevnou scenérii se v našich zahradách postarají vděčné okrasné cibuloviny. Jak zajistit, aby vám dělaly radost rok co rok?




Tulipány, krokusy, narsicy, hyacinty, modřence,...


Cibulky těchto jarních krásek sázíme do země na podzim (v září a říjnu) na vzdálenost cca 10 cm a do hloubky asi 15 centimetrů. Všechny životaschopné stihnou do zimy zakořenit a na jaře se probudí a vykvetou. Po odkvětu na sebe pozornost strhnou trvalky a vyseté letničky.


Nepřezimující lilie, mečíky či frézie po zimě zkontrolujeme a jakmile račnou rašit, vrátíme je do záhonu.




Propustná a vyživená půda



Rostliny, keře i stromy potřebují k životu nejen slunce a vodu, ale také živiny. Ty se z půdy postupně odčerpávají a tak je potřeba je čas od času doplnit, nejlépe na začátku sezóny, aby rostliny měly dostatek energie k růstu a bohatému kvetení.


Půdu kolem vzcházejících květin pořádně ale opatrně nakypřete a do půdy zaryjte kompost, peletovaný hnůj nebo organominerální hnojivo v granulích. Výhodou poslední varianty není jen pohodlnější aplikace a méně koncentrovaná "vůně". Organická složka se rozkládá po dobu až 2 měsíců a minerální se naopak vstřebává rychle a výsledek je viditelný během pár dní.




27 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page