top of page
  • Obrázek autoraAGRO CS a.s.

Probuďte zahradu ze zimního spánku!

Taky už se nemůžete dočkat, až nám zima konečně zamává? Vyšších teplot se možná hned tak nedočkáme, ale to neznamená, že nás zahrada nepotřebuje. Naopak. Abychom se mohli celou sezónu těšit z krásných barev a bohaté úrody, je třeba velkou část práce odvést právě v březnu.


Takže, hurá na zahradu!


Mezi první práce doma i na zahrádce patří bezpochyby strašák tohoto období – jarní úklid. Potom, co skončí přízemní mrazíky, můžeme začít pomalu „odzimovávat“ okrasnou zahradu. Uvolňujeme svázané jehličnany, odstraňujeme chvojí ze skalek a textilie z růží. Začínáme s řezem starších větví vrb a okrasných dřevin, prořezáváme růže, odstraňujeme náletové dřeviny a pročišťujeme skalky. Můžeme již rozsazovat a množit trvalky, seřezávat živé ploty (dokud se v nich neuhnízdí ptáci) a začít s výsevem letniček. Pro tyto účely se hodí AGRO Substrát pro výsev a množení.



Omlazení a ošetření ovocných stromů


Pokud máte na zahradě ovocné stromy a keře, pak i jim byste měli věnovat náležitou pozornost již v předjaří. Nejprve se pusťte do prořezání starších větví jádrovin, ostříhejte dvouleté výhony maliníku a ostružiníku. Můžete začít řízkovat rybíz a roubovat peckoviny. Poté začněte přihnojovat půdu pod stromy dusíkatými hnojivy – použít můžete například AGRO Hnojivo pro ovocné stromy a drobné ovoce. Na začátku rašení doporučujeme ošetřit ovocné stromy přípravkem AGRO Přezimující škůdci STOP, který zvýší odolnost vůči škůdcům jako jsou mšice, svilušky, puklice, aj. na jádrovinách, peckovinách i na vinné révě.



Kdo dnes nepěstuje jahody…


Nezameškejte také první pomoc pro jahodníky. Pokud mráz rostlinky povytáhl ze země, opatrně je přitlačte zpět, přihrňte krčky zeminou a nakypřete. Odstraňte plevele a ostříhejte oschlé listy. Jakmile se začnou jahodníky probouzet, doporučujeme přihnojit čistě přírodním peletovaným AGRO Kravským hnojem nebo použít speciální substrát a hnojivo na jahody z řady NATURA, FLORIA, AGRO nebo KRISTALON.


Teď už jen aby bylo krásné počasí od jara do podzimu!

89 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page