top of page
  • Obrázek autoraAGRO CS a.s.

Pěstování bylinek přírodní cestou

Aktualizováno: 12. 6. 2019

Vaříte rádi? Pokud ano, jistě v létě oceníte čerstvé bylinky z vlastní zahrádky nebo alespoň truhlíku. Většina druhů jde pěstovat i na balkóně nebo na okně. Není nad to, vědět v čem vyrostly a čím byly krmené. Konzumujte chemii v co nejmenší míře a pěstujte BIO.


Bylinky potřebují vzdušný substrát


Tím je NATURA Bylinková zahrádka. Bylinky je možné naset nebo přesazovat přímo do něho. Před výsadbou zakryjte odtok vody kamínky, nasypte trochu substrátu, rostlinu zasaďte, doplňte substrátem a lehce přitlačte ke kořenovému balu. Při výsadbě na záhony odeberte nevhodnou půdu a nahraďte ji substrátem. Substrát obsahuje startovací dávku organického hnojiva!



S přihnojováním začněte po 3 týdnech od přesazení, nejlépe kapalným hnojivem NATURA Bylinková zahrádka. Podporuje vytvoření bohatého kořenového systému. Obsahuje snadno dostupné živiny i stopové prvky. Jedinečné složení hnojiva zajistí kouzelné aroma a výraznou chuť bylinek. Přihnojujte 1 x za 14 dní.


Přírodní ochrana proti škůdcům


Příčí se vám používat chemické prostředky na něco, co chcete v budoucnu konzumovat? Ne všechny bylinky škůdcům voní, přesto si mšice rádi pochutnají na petrželce, heřmánku, libečku. Svilušky zase rády hodují na mátě či meduňce. Důležité je zakročit včas, nejlépe ještě před prvním výskytem čili prevencí!

Pokud máte málo času pečovat o bylinky, vyzkoušejte unikátní hnojivé tyčinky NATURA Big Beat. Hnojivo se z nich uvolňuje až 5 měsíců a navíc obsahují speciální botanický pesticid, který při požití savými škůdci způsobí úhyn jejich vývojových stadií (housenky, larvy). U dospělců se sníží plodnost, takže počet škůdců zůstane pod prahem škodlivosti. Po uplynutí doby živostnosti se tyčinka rozpadne na neškodné přírodní látky, které se běžně vyskytují v půdě.

"Příroda to dobře vymyslela"

Pokud bylinky napadnou svilušky, mšice či jiní saví škůdci, ošetřujte výhradně přírodní cestou bez chemie. Vyzkoušejte přírodní český patentovaný přípravek NATURA Rock Effect. Příroda to dobře vymyslela a jako svoji zbraň si vytvořila látky, které škůdce zabíjí nebo jim minimálně znepříjemňují život. Přípravek nemá ochrannou lhůtu!

57 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page