top of page
  • Obrázek autoraAGRO CS a.s.

Boj se škůdci

Mšice, svilušky, molice,... saví škůdci, kteří nás dokážou otrávit, když se zabydlí na naší zahradě, na našich vypiplaných výpěstcích, máme chuť se na všechno vykašlat. Pak si ale uvědomíme, kolik času a energie jsme jim už věnovali a chceme je zachránit za každou cenu.



Ne každý hned sáhne po chemickém přípravku, navíc když se jedná o užitkovou zahradu, nechceme konzumovat chemicky ošetřenou zeleninu, ovoce či bylinky.



K přírodě šetrná je například německá značka Neudorff, jistě znáte přípravek proti mravencům Loxiran nebo Ferramol na slimáky. Ovšem i české hlavy se daly dohromady a vymyslely produkty na přírodní bázi většinou s protipožerovým efektem. Takto ošetřené rostliny škůdcům jednoduše nechutnají. Tak například NATURA Rock Effect - obsažený pongamový olej nevoní mšicím, molicím, sviluškám, třásněnkám a červcům. Je účinný jak na okrasných rostlinách, tak na zelenině, drobném ovoci, ovocných stromech, bylinkách a jehličnanech.


Jako dobrá preventivní ochrana rostlin pěstovaných v nádobách slouží NATURA Big Beat tyčinkové hnojivo. Jedná se o organo-minerální hnojivo určené pro všechny druhy kvetoucích i nekvetoucích rostlin, bylinek, ovoce a zeleniny. Posiluje rostliny a snižuje riziko napadení škůdcem. Díky vysokému podílu dusíku navíc tyčinky podporují zdravý růst a vitalitu.


Pokud jsou rostliny již zasaženy masivně, tzn. že si škůdců nevšimneme včas, jako účinnější varianta zbývá insekticid. Před použitím si vždy pečlivě nastudujte způsob použití, abyste rostliny nepopálili například překročením dávkování, množstvím přípravku nebo způsobem aplikace (příliš zblízka, na přímém slunci). Neméně důležité jsou také pokyny k bezpečnému užívání insekticidů.






59 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page